מתכונים ואוכלעוגות

עוגת שמרים

    



 

אהבתי לעוגת שמרים ידועה לכל מכריי

ניסתי לא פעם להכין עוגות שמרים וקיבלתי מתכונים לעוגה מהטובים ביותר בהכנת עוגת שמרים
אין ספק שהמתכון לעוגת שמרים שלפניכם
מנצח את כולם!

 

חומרים לבצק לעוגת שמרים:
  2   
כוסות מים פושרים
 50  
גר" שמרים טריים או 2 כפות שמרים יבשים
 1/2  
כוס סוכר
3  
 חלמונים
2  
 א.סוכר וניל
  מרגרינה רכה
  קורט מלח

    3/4 ק"ג קמח



חומרים למלית:

3/4 חבילת מרגרינה רכה

4 כפות קקאו

1 כף גדושה נס קפה (אני אוהבת להשתמש בקפה מגורען ולהמיס עם מעט מים חמים)

כוס וחצי סוכר

 

מריחה לפי האפיה:

1 חלמון ביצה

1 כף מים קרים


  זיגוג:
  1/2 כוס מים
  כף תמצית וניל
  1/2 כוס סוכר
  4 כפות ברנדי

 

ובכן לעבודה...

 

אופן ההכנה:

בצק:
ממיסים את השמרים בחצי כוס מים פושרים וכף סוכר עד שמתסיס.

בקערה נוספת מכניסים 1 וחצי כוסות מים פושרים, מרגרינה רכה (לא ממומסת מדי)
סוכר, חלמונים, א.סוכר וניל, מלח ולא לשכוח את השמרים התוססים.

מוסיפים את הקמח ולשים היטב ביד או במיקסר

לאחר שיוצא בצק יפה וגמיש.

מכסים במגבת ומתפיחים שעה לפחות עד שהבצק מכפיל את נפחו

לאחר התפיחה כדאי ללוש עוד קצת את הבצק ולאחר מכן לחלק את הבצק ל4 כדורים

לקמח ולהניח שוב להתפחה במשך כמה דקות, לא לשכוח לכסות.

בינתיים זה הזמן להכין את המלית

  מלית: לערבב היטב את כל חומרי המלית.

לרדד כדור בצק למלבן ולמרוח עליו רבע מכמות של המלית

לחתוך את המלבן לרוחב ל 3 פסים

ולגלגל לרולדה כל פס ולאחר מכן ליצור צמה מ 3 הרולדות ולהניח בתבנית.
להמשיך כך עם שאר הכדורים

 

להתפיח את הצמות כעשרים דקות

ולאחר מכן למרוח עליהן את חלמון טרוף עם כף מים

להכניס לתנור שחומם מראש

ל45 דקות

חום בינוני

 
בעוד העוגה חמה יש לבשל את חומרי הזיגוג  מלבד הברנדי כ5 דקות
להוריד מהאש ולהוסיף את הבנדרי
ולשפוך על העוגה בעודה חמה
 

 

 


עוגת קליק
העוגה של הדס
עוגת שוקלד עם פירורים
עוגת ליקח
מתכונים ואוכלעוגות