מתכונים ואוכלמאפים

מתכון לחלות

    
  מתכון לחלות ו לחמניות

  חלות טעימות מאד, כיף להכין וכיף לאכול!

  חומרים:

  מצרכים
  לבצק
  2 ק"ג קמח
  2 כפות מלח
 
  4 כפות שמרים יבשים
  כוס ו3/4 סוכר
  4 כוסות מים פושרים
  2 ביצים
  שני שליש כוס שמן
 
  למריחה על החלה:
  ביצה טרופה
  שומשום
 
  זיגוג
  1/2 כוס מים חמים
  4 כפות סוכר
 

    
     ניתן להכין גם חלות ארוכות וגם לחמניות קטנות

  הוראות הכנה:

  מערבבים את הקמח עם המלח.
  ולאחר מכן מוסיפים את שאר החומרים
 
  טיפ- תמיד לערבב קודם את החומרים היבשים ולאחר מכן להוסיף את שאר המצרכים.
 
  וללוש את הבצק מספר דקות. (בצק צריך להיות חלק ונח לעבודה) ככל שתרבו בלישה כם החלה תצא יותר מאווררת
 
  בשלב זה מכסים את הבצק במגבת או ניילון
  ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה-שעה וחצי עדיף במקום חמים
 
  מכיוון שהבצק מכמות של 2 ק"ג ניתן לזכות במצוות הפרשת חלה
  זה השלב המיועד לכך.
 
  לשים את הבצק מספר דקות על משטח מקומח, בו ניצור את החלות
  נח מאוד לעבוד עם הבצק ביצירת החלות כאשר הידיים משומנות מעט.
  לאחר מכן מורחים את הביצה הטרופה על ה חלות ומפזרים שומשום
  ומניחים את ה חלות לתפיחה נוספת במשך שעה
 
  מכניסים את ה חלות לתנור מחומם (180 מעלות)
  למשך 40 דקות
  עד שה חלות  מקבלות צבע חום יפה
  ומפזרים עם כף את הזיגוג הרותח שהכנתם מבעוד מועד (כמובן צמוד לזמן הוצאת ה חלות מהתנור)
  ומיד לאחר מכן מעבירים את ה חלות לרשת ומצננים את החלות
 
  בתאבון!
  
    
   ממלא את הבית בריח אפיה נפלא!


מתכון לפיתה דרוזית
בורקס ירקות
חלות לטבעונים
חלות לשבת
מתכונים ואוכלמאפים